Afdrukken
Categorie: Algemeen

26 mei t/m 3 juni 2018

Dit jaar wordt voor de vijfde maal de Week van de Begraafplaats georganiseerd met als thema “Tussen Kunst & Kist”. Sinds de Week in 2014 voor de eerste maal werd georganiseerd, heeft deze jaarlijkse manifestatie een vaste plek veroverd op de culturele agenda van Nederland.
Tijdens de Week van de Begraafplaats staat kunst op begraafplaatsen centraal. Kunst kent vele uitingen, zoals muziek, dans, theater, literatuur, architectuur en beeldende kunst. Al deze kunstvormen komen aan bod tijdens de Week
2018.

Programma
In de Week van de Begraafplaats organiseren ruim honderd begraafplaatsen verspreid over het hele land activiteiten.
Ze organiseren open dagen en activiteiten in samenwerking met uitvaartondernemers, steenhouwers, educatieve en kunstinstellingen, plaatselijke kunstenaars en andere organisaties. Er vinden lezingen, rondleidingen, excursies, muziekuitvoeringen en kinderactiviteiten plaats rond het thema Tussen Kunst & Kist.

Week van de Begraafplaats-Krant
Dit jaar verschijnt ook de Week van de Begraafplaats-Krant, een speciale uitgave over kunst op begraafplaatsen die wordt verspreid onder alle deelnemende begraafplaatsen en ook op tal van andere locaties verkrijgbaar is.

Lokale activiteiten
Begraafplaatsen stellen hun eigen programma samen voor de Week van de Begraafplaats. Op de website www.weekvandebegraafplaats.nl staat een overzicht van alle activiteiten. Tijdens de activiteiten staan begraafplaatsmedewerkers
de bezoekers graag te woord.

Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.weekvandebegraafplaats.nl