FKB

Op deze pagina treft u artikelen aan over de FKB

Contactformulier tijdelijk buiten gebruik

Door een technische storing is het contactformulier tijdelijk buiten gebruik

Regiovergadering 8 november Katwoude

Op dinsdag 8 november vindt de jaarlijkse regiovergadering van regio West plaats in Katwoude.

Het bestuur van de FKB ziet uit naar de ontmoeting met besturen van aangesloten verenigingen.

Nog niet aangemeld, mail of bel onze secretariaat: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Website vernieuwd

De afgelopen maanden heeft de FKB de website en de inhoud vernieuwd.

De website zal de komende weken en maanden verder aangepast worden en er zullen met regelmaat berichten geplaatst worden.

FLa 23-06-2022

Algemene Ledenvergadering

Algemene Ledenvergadering
De Algemene Ledenvergadering vindt plaats op zaterdag 25 juni 2022 in Hotel 50|50 Belmont, Goorsteeg 66 in Ede

Archief FKB overgedragen

Nadat vorig jaar vanuit Oisterwijk, het huis van oud-secretaris Sjef van de Wiel, maar liefst 8 verhuisdozen vol met oude correspondentie en anderszins van de FKB verhuisden naar het kantoor van onze voorzitter Sjaak den Hollander rees de vraag “wat te doen met alles dat in die dozen zit?”. In een gesprek met historicus dr. Wim Cappers kwam direct als reactie “niets weggooien!”. En uiteindelijk leidde dit tot een afspraak in Illikhoven waar een hele dag werd besteed aan het doorspitten van alle materialen. Een klein deel kon weggegooid worden, maar het overgrote deel had historische waarde. Voorlopig maar even stallen bij de vereniging “Samenwerking” waar nog wel wat archiefruimte over was. Daarna is Wim Cappers gaan zoeken naar mogelijkheden om het archief veilig te stellen voor het nageslacht. Het Landelijk Documentatiecentrum gevestigd in de Radboud Universiteit in Nijmegen wilde het archief wel hebben, en door Wim Cappers werd Sjaak met hen in contact gebracht. Dit contact leidde tot de afspraak dat zij het archief zouden overnemen met de restrictie dat wij er altijd toegang toe hebben. Uiteindelijk heeft Sjaak enkele weken geleden zijn auto volgeladen en de archieven overgedragen aan de Universiteit in Nijmegen.